Gewokte garnalen met zoete soja nasi en koriander

garnalen_sojanasi (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 bosje (15 g) verse koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 600 g Thaise wokgroenten
  • sambal manis
  • 400 g gepelde garnalen
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Zoete Soja

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Hak de koriander grof.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
Schep 1 theelepel sambal, de garnalen en de knoflook erdoor en wok 3 minuten mee.
Schep de rijst en de woksaus erdoor en warm goed door.
Schep ¾ van de koriander door de nasi.
Verdeel de nasi over 4 kommen of borden en bestrooi met de rest van de koriander.

Op tafel
Geef er kroepoek sweet Chili bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Vervang de garnalen door gemengde zeevruchten (ontdooid, diepvries).

Bron: Conimex

Terug