Exotische garnalen op zachte sesampuree

Exotische garnalen op zachte sesampuree

  • 250 g aardappelen
  • 1 eetl. sesamolie
  • 40 g boter
  • ½ teen knoflook
  • 3 eetl. limoensap
  • 1 eetl. Thaise vissaus
 
  • 1 theel. suiker
  • beetje cayennepeper
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 eetl. pinda’s
  • wat blaadjes verse basilicum

Schil en kook de aardappelen met wat zout.
Giet af en bewaar het kookwater.
Stamp de aardappelen tot een pureetje en gebruik kookwater om het smeuïg te maken, een beetje slap is zelfs de bedoeling.
Meng er dan de sesamolie en de boter door en breng op smaak met zout.
Hak de knoflook zo fijn als maar lukt; nee, de pers gebruiken mag niet.
Meng met het limoensap, vissaus, suiker en wat cayenne tot een pittige dressing.
Schep daar de garnalen doorheen.
Hak de pinda’s fijn.
Leg op de borden een schep puree en spreid die wat uit.
Leg in het midden de gemarineerde garnalen en decoreer met gehakte pinda en blaadjes basilicum.
Eet lauw.

Bron: Onno Kleyn

Terug