Pittige gemarineerde garnalen met sajoer boontjes en gele knoflookrijst

garnalen_sajoer_boontjes (2K)

  • 1 zakje Conimex Hot Marinademix
  • 350 g grote rauwe gepelde garnalen
  • 600 g sperziebonen
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 zakjes Conimex kant-en-klare gele Wokrijst
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie

Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
Meng met de garnalen en marineer ze 15 minuten.
Maak de sperziebonen schoon.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperziebonen 3 minuten.
Voeg de boemboe en 3 dl water toe.
Goed mengen en op een laag vuur 15 - 25 minuten laten pruttelen, (hoe langer hoe zachter de boontjes).
Als veel vocht is verdampt een extra scheutje water toevoegen.
Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe en laat ze gaar worden.
Telkens omscheppen.
Pel en hak ondertussen de knoflook fijn.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook een halve minuut.
Voeg de wokrijst direct vanuit de verpakking toe en warm het geheel goed door.
Schep de peterselie erdoor.
Verdeel de knoflookrijst over 4 borden en schep de sajoer boontjes met garnalen erbij.

Op tafel
Zetp atjar tjampoer en knapperige kroepoek op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de helft van de boontjes door gesneden prei en taugé.
Voeg de taugé pas met de garnalen toe.

Bron: Conimex

Terug