Garnalen met mihoen-atjarsalade

garnalen-mihoen (3K)

  • 1 pak mihoen
  • 1 potje atjar tjampoer
  • wokolie
  • 4 eetl. citroensap
  • Sweet Chili saus
  • 100 g wortelreepjes
  • 100 g alfalfa
  • 300 g gepelde rauwe grote garnalen

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 1 minuut koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Laat de atjar uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom 3 eetlepels olie met het citroensap en 3 eetlepel sweet chili saus.
Roer de atjar, de wortelreepjes, de alfalfa en de mihoen erdoor en even laten trekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen in ca. 3 minuten gaar.
Schep er 3 eetlepels sweet chili saus door en bak deze 1 minuut mee.
Schep de mihoen-atjarsalade in een grote schaal en geef de gewokte garnalen met sweet chili saus er apart bij.

Lekker anders kan ook
Heb je liever vlees dan garnalen, neem dan blokjes kipfilet (8 minuten roerbakken) of blokjes biefstuk (3 minuten roerbakken).
En heb je geen alfalfa, gebruik dan taugé of reepjes sla.

Op tafel
Zet kroepoek op tafel, om erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug