Garnalen groentenpan

Garnalen groentenpan

voor 2 porties

  • 4 stelen gladde peterselie
  • 200 g zure room
  • peper & zout
  • 1 courgette, 200 g
  • 200 g cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
 
  • 3 eetl. olie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g garnalen, met schaal, zonder kop, à 20 g
  • chilivlokken
  • ½ citroen

Hak de peterseliebladeren fijn en roer met de zure room tot een gladde massa.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de courgette schoon en in dobbelstenen van 1 cm snijden.
Halveer de tomaten.
Plet de knoflook stevig met de achterkant van een mes.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote gecoate pan.
Bak de courgettes rondom gedurende 2 minuten, voeg zout toe en leg het op een bord.
Verhit 2 eetlepels olie in de pan.
Voeg de knoflook, rozemarijn en garnalen toe en bak ze op een hoog vuur gedurende 2 minuten.
Voeg de tomaten toe en bak ze 1 minuut.
Breng op smaak met zout en chilivlokken.
Voeg courgette toe en bak 1 minuut.
Breng verder op smaak met enkele scheutjes citroensap en serveer met zure peterselieroom.

Terug