Garnalen met gebakken groente

  • 2 - 3 geweekte Chinese paddestoelen
  • 200 g schoongemaakte Chinese garnalen
  • 2 - 3 eetl. sojasaus
  • 1 - 2 eetl. oestersaus
  • 2 - 3 eetl. rijstwijn
  • sap van ½ citroen
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g doperwten
  • 50 g bamboescheuten
  • 50 g sojascheuten
  • ½ groene en ½ rode paprika
  • 1 - 2 eetl. aardnotenolie
  • 200 g gekookte noedels (65 g ongekookt)
  • 7½ cl groentebouillon
  • zout, versgemalen peper
  • cayennepeper

De paddestoelen in plakjes snijden.
De garnalen 10 tot 15 min.
Marineren in de kruidensauzen met de rijstwijn en het citroensap.
De groente in dunne reepjes snijden, onder voortdurend roeren flink bakken in de olie.
De garnalen met de marinade, de noedels en de bouillon bij elkaar doen, alles aan de kook laten komen en op smaak afmaken.
Serveren met rijst.

Bron: Smulweb

Terug