Gewokte garnalen met broccoli en sojasaus

Gewokte garnalen met broccoli en sojasaus

  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 2 eetl. sojasaus
  • ½ eetl. sesamolie
  • 1 theel. honing
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ theel. maizena
  • wokolie
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 ui, in partjes
  • stukje gember van 1 cm, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in dunne repen
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • 450 g rauwe gepelde garnalen

Blancheer de broccoliroosjes twee minuten in kokend water.
Giet af en zet opzij.
Rooster de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan en zet opzij.
Meng de sojasaus, sesamolie, honing, knoflook, maizena en twee eetlepels water tot een sausje en zet apart.
Verhit een scheutje (wok)olie in een wok.
Roerbak de broccoli, paprika, ui, gember, lente-ui en rode peper een minuut op hoog vuur.
Voeg de garnalen toe en roerbak deze ook een minuut of twee op hoog vuur mee.
Doe de saus erbij en de helft van de sesamzaadjes.
Blijf alles op hoog vuur roerbakken tot de garnalen gaar zijn en de saus wat is ingedikt.

Serveer met rijst of noedels en garneer met de overgehouden sesamzaadjes.

Bron: LoveMyFood

Terug