Gamba’s uit de wok

Gamba’s uit de wok

  • 750 g gamba’s zonder kop
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • knoflookpeper
 
  • 2 eetl. witte wijn
  • 2 eetl. gesnipperde peterselie
  • 3 lente-uitjes, in fijne ringetjes
  • 1 theel. zout, bijv. roze Himalayazout
  • ½ citroen in schijfjes

Spoel de gamba’s af en droog ze goed met keukenpapier.
Verhit de wok, schenk de olijfolie erin en laat rondwalsen om op temperatuur te komen.
Doe de gamba’s in de wok en roerbak op zo hoog mogelijk vuur tot ze roze worden.
Voeg het pepertje en de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
Maal er ruim knoflookpeper over, schep om.
Schenk de witte wijn erbij en laat verdampen, maal er daarna wat zout over.
Meng de peterselie en lente-ui door de gamba’s, roerbak nog een halve minuut en doe over op een schaal.
Zet een bakje warm water met schijfjes citroen er in op tafel, voorzie iedereen van voldoende servetten en ga genieten!

Bron: Drogheria & Alimentari

Terug