Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselder

  • 14 gamba's
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke stengel bleekselder
  • 3 tomaten
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Verwijder de zaadjes uit de peper en snij de peper in reepjes.
Snij de rode ui in dunne partjes.
Hak de knoflook fijn.
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stengel in reepjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in blokjes.
Pel de gamba's.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij zachtjes in ca. 3 - 4 minuten bijna gaar.
Bak de gamba's ca. 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de tomaatblokjes met de koriander en komijn toe en laat het geheel nog ca. 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg peterselie en zout & peper naar smaak toe.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug