Gamba’s met witte peper en paprika-kokossaus

  • 600 g rauwe gepelde gamba’s, ontdooid
  • 3 tenen knoflook, uit de knijper
  • 1 eetl .vers gemalen witte peper
  • 3 eetl. lichte sojasaus
  • 10 cl kokosmelk (blik of pak)
  • 1 dikke eetl. Turkse paprikapasta, mild
  • 3 eetl. Thaise vissaus
  • handje korianderblad

Meng de garnalen met de knoflook, de peper, sojasaus en wat zout.
Thais voegen er nog fijngewreven korianderwortel aan toe, maar daar kon ik niet aan komen.
Laat lekker een poos marineren, een half uur of zo, in de koelkast.
Verwarm de kokosmelk met de paprikapasta en de vissaus.
Voeg water toe als het te dik is voor saus en breng op smaak met zout.
Bak de gamba’s op hoog vuur in een drup olie, of gril ze in een grillpan.
Serveer met de saus, en een hand korianderblad.
Erbij: pandanrijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug