Gamba con crema

  • 1 kg gamba (* 8/12)
  • 5 teentjes knoflook uit de pers
  • sap van ½ limoen
  • 2 eetl. sambal brandal
 
  • 4 dl slagroom
  • 3 eetl. bladpeterselie of koriander
  • zout, lemonpepper
  • olie

Pel de gamba en verwijder het maagdarmkanaal( sneetje over de rug en zwarte draad met een scherp mesje verwijderen).
Bestrooi ze met wat zout en lemonpepper en laat ze 10 minuten liggen op kamertemperatuur.
Verhit de olie in de pan en bak de gamba ca. 3 minuten (afhankelijk van de grootte) om en om, schep de gamba's uit de pan.
Voeg aan de olie knoflook, limoensap en sambal toe en blus af met de slagroom, laat 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
Voeg de gamba toe en laat nog 1 minuut zachtjes sudderen, proef of er zout/peper bij moet.
Roer tenslotte de bladpeterselie/koriander erdoor.
Serveer er pasta naar keuze bij.

(* 8/12) geeft de grootte van de gamba aan, hoe lager deze getallen hoe groter de gamba's dus hoe minder exemplaren in 1 kilo
Overigens is het niet zo dat er dan 8 - 12 gamba's in 1 kilo zitten, hoe de cijfers tot stand komen weet ik niet.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug