Gamba’s al ajillo
Gebakken garnalen met knoflook, chili en olijfolie

gambas (3K)

  • 400 g roze garnalen
  • 2 kleine, gedroogde Spaanse pepertjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 75 g boter
  • versgemalen peper en zout
  • 8 citroenpartjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Verhit de olijfolie en de boter samen in een pan met dikke bodem.
Kruid de garnalen met peper en zout.
Voeg als de boter is uitgebruist de verkruimelde pepertjes en knoflook toe en laat deze licht kleuren.
Voeg daarna de garnalen toe en bak deze snel gaar op hoog vuur.
Niet te lang anders worden ze taai!
Schep de garnalen samen met de olie in voorverwarmde aardewerken schaaltjes en bestrooi deze met peterselie.
Garneer de schaaltjes met de citroenpartjes.
Serveer deze zo heet mogelijk!

Wijnadvies
Wit, Blijdskap, Wes Kaap, Zuid Afrika

Succestip
Gebruik indien verkrijgbaar rauwe garnalen.
Bak deze in de olie totdat ze roze verkleuren.
Lekker met versgebakken stokbrood.

Bron: Spar Succes recepten

Terug