Galette van pladijs en gekookte ham met raapjes en cider

  • 600 g pladijsfilet (scholfilet)
  • 200 g gekookte ham
  • 1 sjalot
  • 1 fles cider (75 cl)
  • 4 raapjes
  • boter
  • peper
  • zout

De pladijsfilets goed spoelen, droogdeppen en kruiden met peper en zout.
De sjalot snipperen en aanstoven zonder te kleuren.
De visfilets erop plaatsen en overgieten met cider.
Tot tegen het kookpunt brengen, afdekken met geboterde aluminiumfolie en 25 minuten garen in de oven op 200° C.
De visfilets uithalen en het kookvocht bewaren.
De visfilets grof pletten en mengen met reepjes ham.
De galette vormgeven in een cirkel of met de hand en in de oven warm houden.
Het kookvocht zeven.
De raapjes in schijven snijden, garen in het kookvocht en laten uitlekken.
De warme galette bedekken met raapjes en serveren met het ingekookte kookvocht van de vis, afgewerkt met een paar klontjes boter.

Bron: De Kust
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug