Forellenboter met uienchutney

Forellenboter met uienchutney

voor 8 porties

  • 1 ei
  • 2 lavasstelen
  • 150 g boter
  • 200 g forelfilets
  • zout & peper
 
  • 1 theel. citroensap
  • 1 rode ui
  • 1 eetl. suiker
  • 4 eetl. witte wijnazijn

Kook het ei voor de forelboter in kokend water gedurende 10 minuten tot het hard is, blussen en laten afkoelen.
Pluk de lavasblaadjes van de stengels en snijd ze in fijne reepjes.
Meng de boter met een garde van de handmixer tot roomwit.
Verwijder eventuele graten van de forelfilets.
Roer 100 gram vis door de boter.
Snijd de rest van de vis in blokjes.
Schil het ei en hak het in kleine blokjes.
Leg de vis, ei en de lavas er voorzichtig in.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Snijd de ui voor de uienchutney, in fijne plakjes.
Kook de suiker en azijn in een kleine pan.
Kook de uien 10 minuten op middelhoog vuur.
Laat afkoelen.
Serveer de forelboter met de uienchutney.

Past goed met knäckebröd.

Bron: essen & trinken

Terug