Forel van de barbecue
met truffel- of met paddestoelsaus

voor 2 personen

  • 2 forellen, schoongemaakt
    • truffelsaus
  • zeker 50 g wintertruffel
  • ½ teen knoflook
  • 1 ansjovisfilet
  • olijfolie extra vergine
    • paddestoelensaus
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 200 g kastanjechampignons, fijngehakt
  • 4 eetl. medium sherry of cognac
  • 1 dl slagroom

Wrijf, hak of maal de truffel fijn met de knoflook en een ansjovisfiletje.
Meng er wat zeer goede olijfolie door.
Alternatief: fruit eerst de sjalot en daarna de gehakte champignons een minuut of 5.
Voeg de drank toe en laat verdampen.
Roer er de room door en breng op smaak met zout & peper.
Zout de forellen en rooster ze in totaal een minuut of 8, niet te dicht bij het vuur.
Gewoon, zoals ze zijn, in hun eigen vel.
Keer ze maar een keer om.
Serveer met de truffelsaus of de paddestoelensaus, die je even warm maakt op de barbecue.

Bron: Onno Kleyn

Terug