Forel met room uit de oven

Forel met room uit de oven

voor 2 personen

  • 2 forellen
  • 2 sjalotjes (geen grote banaansjalotten!) of een klein uitje
  • 12½ cl crème fraîche
  • 12½ cl slagroom
  • 15 cl droge witte wijn

Zet de oven aan op 180 °C.
Zout de forellen van binnen en van buiten gul.
Pel de sjalotten en snijd ze in plakjes of halve plakjes die zo dun zijn dat je er dwars doorheen kunt kijken.
Vliesdun dus.
Roer de crème fraîche, room en wijn glad en meng er wat zout & peper door, plus de sjalotten.
Doe de saus in een schaal waar de vissen net in passen, leg de beesten erin en wentel ze in de saus.
Zet de schaal in de oven als die op temperatuur is en braad 15 minuten (als je het recept verdubbelt voor 4 personen wordt de tijd 25 minuten).
Schep tussentijds nog eens wat saus over de vis.
Die zo dunne saus van het begin dikt in tot iets bijzonder aangenaams.
Voeg een minidrupje witte wijn toe als het te hard gaat.
Ik at er een ordinair gekookt aardappeltje bij, met veel gehakte peterselie.

Bron: Onno Kleyn

Terug