Forel en papillot - I

voor 2 personen

  • 150 g champignons
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 2 kleine forellen
  • 2 schijven citroen
  • aluminiumfolie

Warm de oven voor op 175 °C.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Verdeel de snippers sjalot en de plakjes champignons over 2 stukken aluminiumfolie.
Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en een beetje zout en leg de vissen op de champignons.
Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
Laat de forel in 20 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum


Forel en papillot - II

Forel en papillot

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 150 g champignons
  • 1 sjalot of stukje ui
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 kleine forellen
 
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 schijven citroen
  • 400 gr snijbonen
  • 10 cl halfvolle melk

Warm de oven voor op 175 °C.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel de sjalot en snijd hem klein.
Bak de sjalot en de champignons zacht in de margarine.
Verdeel dit over 2 stukken aluminiumfolie.
Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en leg de vissen op de champignons.
Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
Laat de forel in 20 minuten gaar worden.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Geef de forel met aardappelpuree en snijbonen.

Champignons over?

Bron: Voedingscentrum

Terug