Forel met olijvensaus

voor 2 personen

  • 2 kleine forellen
  • 2 eetl. olie
  • 2 tomaten
  • 1 kleine sjalot
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl groentebouillon
  • citroensap

Spoel de forellen af onder stromend water en dep ze met keukenpapier droog.
Strooi in de buikholte van de forellen wat peper en weinig zout.
Bestrijk de vissen met een beetje olie en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Laat de forellen onder een voorverwarmde grill of grillpan in 15 minuten gaar worden.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de sjalot schoon.
Hak de sjalot, de olijven en de knoflook in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.
Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit hierin het olijvenmengsel enkele minuten heel zacht.
Voeg de blokjes tomaat en de bouillon toe en laat de saus 5 minuten sudderen.
Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.

Menusuggestie
Lekker met wortelen met peultjes en couscous met kruiden.

Bron: Voedingscentrum

Terug