Forel in Italiaanse tomatensaus

Forel in Italiaanse tomatensaus

voor 2 personen

  • 1 rode (punt)paprika
  • ½ rode ui
  • 2 forellen
  • citroensap
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetl. olijventapenade
  • 8 blaadjes basilicum
  • paprikapoeder

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Snijd de ui in snippers.
Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en een beetje zout.
Bak de vissen in de margarine in 20 minuten bruin en gaar.
Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Hak de olijven grof.
Knip de basilicum in reepjes.
Meng de tapenade en de basilicum door de tomaten en maak de saus op smaak met wat citroensap en paprikapoeder..

Menusuggestie
Lekker met bruin stokbrood of sperziebonen en volkorenmacaroni..

Tapenade over?
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriƫn en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.
Besmeer een volkorenboterham dun met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug