Gevulde forel in bakpapier

Gevulde forel in bakpapier

voor 2 personen

  • 1 dunne prei
  • 2 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 kleine forellen
  • 2 stukken bakpapier

Warm de oven voor op 170 °C.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Snijd de tomaatjes in stukjes.
Smoor de prei in de margarine zacht.
Voeg de tomaatjes toe.
Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
Bestrooi de vissen van buiten en van binnen met wat peper en een beetjes zout.
Leg iedere forel op een stuk bakpapier en vul de buikholtes met het groentemengsel.
Vouw het papier goed dicht, met de sluiting naar boven.
Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de forel in 20 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Verse vis over?
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Bron: Voedingscentrum

Terug