Forel op Ardense wijze

  • 4 forellen
  • bloem
  • 4 eetl. roomboter
  • 100 g Ardenner ham, in snippers
  • 5 eetl. trappistenbier (tripel)
  • 20 cl slagroom
  • handjevol gehakte peterselie

Zout de forellen, haal ze door de bloem en klop het teveel eraf.
Verhit de boter in een grote koekenpan of twee kleinere (dan heb je meer boter nodig) en bak er de forellen in, eerst op halfhoog vuur, na verloop van tijd ietsjes lager.
Een minuut of 4 per kant is genoeg.
Til de vissen voorzichtig uit de pan.
Bak de snippers ham een paar momenten in het bakvet en voeg dan het bier toe.
Laat een minuut inkoken en roer ondertussen.
Doe er dan de room bij, laat inkoken tot sausdikte en draai er peper over.
Draai het vuur uit, leg de vissen terug in de pan en bestrooi met de peterselie.
Eet met gekookte aardappels.

Bron: Onno Kleyn

Terug