Foe yong hai met garnalen

fuuyonghai (18K)

  • ½ pak (125 g) 'woknoedels
  • 2 eieren
  • Conimex Mix voor Foo Yong Hai
  • wokolie
  • 400 g roerbakgroenten
  • 200 g gepelde rauwe garnalen
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Meng ondertussen in een kom de eieren met de omeletmix (uit het pakje) en 5 eetlepels koud water.
Klop dit met een garde goed door.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten.
Voeg de garnalen toe en roerbak deze ca. 2 minuten mee.
Roer er vervolgens 2,5 dl water en de sausmix (uit het pakje) door.
Breng de saus al omscheppende aan de kook en kort laten pruttelen.
Schep de groenten uit de pan en houd ze in een afgedekte schaal warm.
Zet de wok terug op het vuur en voeg een scheutje olie toe.
Voeg het eimengsel toe en blijf roeren tot het ei volledig gestold is.
Schep de woknoedels erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de gewokte foo yong hai en de geroerbakte groenten met garnalen in diepe borden of kommen en strooi de bieslook erover.

Lekker anders kan ook

Je krijgt opeens een heel ander lekker gerecht door kleine stukjes gesneden kip te nemen in plaats van de garnalen (bak de kipstukjes ca. 5 minuten met de groenten mee).
En de roerbakgroenten kunje vervangen door 300 g gewassen spinazie (ca. 2 minuten roerbakken).

Op tafel

Zet sojasaus en/of ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug