Rijst met Five Spice vis en broccoli

rijst (2K)

  • 400 g (witte) rijst
  • 600 g broccoli
  • 500 g kabeljauwfilet
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Chinese Five Spice
  • seroendeng

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Was de broccoli, verdeel in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes.
Snijd de vis in stukjes van 2 cm.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vis voorzichtig ca. 2 minuten.
Schep de vis uit de wok en houd deze afgedekt warm.
Maak de wok schoon, zet deze terug op het vuur en laat goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 3 minuten.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de vis voorzichtig toe en warm goed door.
Meng 6 eetlepels seroendeng door de rijst en verdeel deze over 4 warme borden.
Schep de five spice vis en broccoli ernaast.

Op tafel
Zet lekkere krokante kroepoek op tafel, en voor extra pit sambal badjak.

Lekker anders kan ook
Vervang de broccoli door een oosters wokgroentepakket met wortel en kool.
De kabeljauw kun je vervangen door een andere stevige visfilet, gepelde grote garnalen of tofu.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Ananassalade en verse munt met vanille-ijs.

Bron: Conimex

Terug