Fishfingers met pittige groente

Fishfingers met pittige groente

voor 2 personen

  • 200 g pangasiusfilet
  • citroensap
  • 1 winterwortel
  • 1 dunne prei
  • stuk witte kool of knolselderij
  • ½ rood pepertje
 
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl.l tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl bouillon met minder zout
  • 3 eetl. volkorenmeel
  • 2 theel. kerrie

Snijd de pangasius in repen van 2 - 3 cm dik en halveer de repen.
Wrijf de stukken vis in met peper en druppel er wat citroensap over.
Laat de vis 5 minuten liggen.
Maak de groente schoon.
Halveer de wortel en de prei in de lengte en snijd de helften in stukken.
Snijd de witte kool of knolselderij in reepjes.
Snijd het stukje peper fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
Voeg de peper en de tomatenpuree toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
Bak dit even mee.
Voeg de bouillon toe en smoor de groente verder gaar.
Meng het volkorenmeel met de kerrie in een diep bord.
Wentel elk stuk vis goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de fishfingers in 4 - 6 minuten rondom bruin en gaar.
Leg de vis op de groente.

Menusuggestie
Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig . . .
400 gram krielaardappelen
1 eetlepel vloeibare margarine

Vis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug