Fish and Chips uit de oven

Fish and Chips uit de oven

voor 2 personen

  • 350 g CêlaVíta Echte friet (zak 700 g)
  • 1 citroen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g kabeljauwhaas
  • enkele takjes verse tijm
  • ½ komkommer
  • ½ avocado
  • 2 eetl. mayonaise
  • 100 g gemengde sla

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de friet erover.
Bak de friet in 25 minuten goudbruin en knapperig.
Halverwege een keer omschudden.
Boen de citroen schoon.
Halveer de citroen en pers 1 helft uit.
Snij van andere helft dunne plakjes.
Meng ½ eetlepel citroensap met zout & peper door de olijfolie.
Pers de knoflook erboven uit.
Verdeel de kabeljauwhaas in 2 stukken en bestrijk de stukken met het citroen-olijfoliemengsel.
Leg op elk stukje kabeljauw een tijmtakje.
Leg de kabeljauwhaas in een ovenschaaltje de laatste 12 minuten bij de friet in de oven.
Snij ondertussen de komkommer en avocado in blokjes.
Meng de rest van de citroensap met de mayonaise.
Doe de sla in een schaal, leg de komkommer en avocadoblokjes erop en verdeel de citroenmayonaise erover.
Serveer de salade bij de fish and chips.

Variatietip
Ook lekker met andere soorten vis, zoals roodbaars, tilapia of zalm.

Bron: CêlaVíta

Terug