Duo van puree en geroosterde aardappelschillen met Sint Jacobusvruchten

duo_puree (2K)

  • 8 grote bloemige aardappelen
  • 16 Sint Jacobusvruchten
  • ½ bussel munt
  • ½ bussel basilicum
  • ½ bussel platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl melk
  • 10 cl druivenpitolie (of maïsolie)
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de aardappelen en schil ze dun.
Snijd de aardappelen in grote stukken.
Giet 2 eetlepel olijfolie in een bakblik en rooster hierin de aardappelen en de aardappelschillen.
Roer om na 15 minuten en rooster nog eens 10 minuten.
Mix ondertussen de druivenpitolie en de kruiden in een blender of met de staafmixer.
Kruid met peper en zout.
Pureer de aardappelen samen met melk en kruid met peper en zout.
Bak de Sint Jacobusvruchten 2 minuten langs elke zijde op een hoog vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de Sint Jacobusvruchten met de puree en de geroosterde aardappelschillen.
Werk af met de kruidenolie.

Tip
Houd je niet van Sint Jacobusvruchten?
Scampi of gamba's zijn perfecte alternatieven.

Bron: Patapas

Terug