Verse doperwtjes met rode curry en vis

Verse doperwtjes met rode curry en vis

voor 2 personen

  • 2 stukken visfilet, zalm of kabeljauw, op de huid
  • 3 eetl. Thaise rodecurrypasta
  • 1 kg verse doperwten in de peul, ± 300 g gedopt
  • 1 flinke ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
 
  • 4 eetl. olie
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 1 theel. suiker
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • vers korianderblad of een ander groen kruid

Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel rodecurrypasta en zet even weg.
Dop de erwtjes.
Fruit de ui en knoflook in 2 lepels olie tot de ui zacht wordt.
Doe er 2 eetlepels currypasta bij plus de kokosmelk en roer goed.
Voeg de paprika en de erwtjes toe en zoveel water dat het bijna onder staat.
Breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten garen.
Breng daarna op smaak met wat limoensap (ik zou zeggen van een halve limoen), suiker en vissaus.
Bak de vis zachtjes in 2 lepels olie net aan gaar in circa 5 minuten.
Serveer op de curry en garneer met groen en parten limoen.
Erbij: rijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug