Deense aardappelkoek

Deense aardappelkoek

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 100 g veldsla
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 75 g garnalen of gamba's
  • 2 eieren
  • 2 eetl. halfvolle melk
  • peper
  • 1 eetl. halfvolle yoghurt
  • azijn
  • 6 sprietjes bieslook

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Was de veldsla en laat goed uitlekken.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Snijd de aardappelen in plakken.
Verwarm de margarine en bak hierin de aardappelen goudgeel.
Strooi de garnalen erover.
Klop de eieren los met de melk en wat peper.
Schenk de eieren over de aardappelen en laat ze stollen.
Maak een dressing van de yoghurt, wat azijn en peper en meng dit door de veldsla en tomaatjes.
Was het bieslook en knip de sprieten klein.
Strooi het bieslook over de aardappelen
Geef de salade erbij.

Garnalen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug