Currykokosgarnalen met spinazienoedels

mihoen3 (2K)

  • 500 g gewassen spinazie
  • Conimex Woksaus Curry Kokos
  • 200 g gepelde rauwe garnalen
  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de plakjes knoflook bruin.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot alle spinazie is geslonken.
Roerbak de noedels 1 minuut mee en voeg dan naar smaak de woksaus toe (ca. 5 eetlepels).
Schep alles nog een keer goed door elkaar.
Haal de noedels uit de wok en houd ze warm.
Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
Laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen 5 minuten tot ze roze en gaar zijn.
Voeg naar smaak de woksaus (ca. 4 eetlepels) toe.
Schep de spinazienoedels erdoor en roerbak nog 1 minuut.
Schep de warme spinazienoedels met garnalen in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet sojasaus en/of ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Vervang de rauwe garnalen door gekookte garnalen (verwarm deze 2 minuten in de wok met de woksaus).
Voeg op het laatst 2 in ringen gesneden lente-uitjes toe aan de warme garnalen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en Ananassalade en verse munt met vanille-ijs toe.

Bron: Conimex

Terug