Creoolse schelvis

  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 400 g schelvisfilet
  • 400 g gepelde tomaat
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • Tabasco
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • zout & peper

De ui en het teentje knoflook fijnsnipperen.
De bleekselderij van draden ontdoen, wassen en in plakjes snijden.
De paprika's van zaadlijsten en zaad ontdoen, wassen en in blokjes snijden.
De boter in een ovenvaste glazen schaal doen en in circa 1 minuut op vol vermogen laten smelten.
De fijngesneden groenten erbij doen en afgedekt 5 tot 7 minuten op vol vermogen verwarmen tot de groenten beetgaar zijn.
De tomaten uit laten lekken (vocht wordt niet gebruikt) en met zout, peper en tabasco naar smaak door de groenten scheppen.
De helft van het groentemengsel in de ovenvaste schaal doen.
De schelvisfilets hierop leggen en besprenkelen met citroensap.
Tot slot de rest van de groenten erop leggen.
De schaal afgedekt 8 tot 10 minuten op vol vermogen verwarmen tot de vis gaar is.
Enkele minuten laten nagaren.
De aangegeven bereidingstijden zijn voor verse vis, diepvriesvis moet eerst worden ontdooid.

Serveertips
Lekker met gekookte rijst.
In plaats van schelvis kunt u ook een andere, stevige, witte vis voor dit gerecht gebruiken, zowel vers als uit de diepvries.

Bron: Smulweb

Terug