Couscous met gegrilde vis en groente

Couscous met gegrilde vis en groente

voor 2 personen

  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
 
  • 1 courgette
  • 2 - 3 theel. Râs al Hânout
  • ½ theel. komijnzaad
  • 3 eetl. olie
  • 2 stukjes vis, bijv. kabeljauw, koolvis

Breng 30 cl water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door.
Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
Fruit de ui en de knoflook met Râs al Hânout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht.
Bak de paprika mee.
Meng dit door de couscous.
Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan gaar.
Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over.
Grill de vis in enkele minuten gaar.
Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis er op.

Vis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug