Couscous met Mediterrane groente en sardientjes

Couscous met Mediterrane groente en sardientjes

voor 2 personen

  • 30 cl bouillon
  • 150 g couscous
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's, pot
  • 1 klein blikje artisjokhartjes
  • 1 blikje sardines
  • citroensap

Breng de bouillon aan de kook en schenk dit over de couscous.
Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
Maak de groente schoon.
Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika's in repen.
Snijd de artisjokhartjes kleiner.
Laat de sardientjes uitlekken.
Halveer ze in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.
Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
Schep de stukjes vis er door.

Citroensap over?

Bron: Voedingscentrum

Terug