Courgettespaghetti met zalm

Courgettespaghetti met zalm

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes, zonder zout
  • oregano
 
  • 1 courgette
  • 300 g diepvries doperwten
  • 150 g gerookte zalm
  • basilicumblaadjes

Pel de knoflook en de ui.
Snijd de knoflook in plakjes en de ui in snippers.
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de ui zacht.
Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
Was de courgette en verwijder de steelaanzet.
Snijd de courgette met een spiraalapparaat, een mandoline of een mes in smalle reepjes.
Kook de doperwten in een bodempje water in 2 minuten gaar.
Kook de courgettespaghetti in ruim water in 1 minuut gaar.
Laat direct in een vergiet uitlekken.
Snijd de zalm in stukjes.
Schep de zalm en de courgettespaghetti door de saus en warm even door.
Strooi er royaal gewassen basilicum over en geef de doperwten er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug