Courgettespaghetti met ansjovistapenade

  • courgette-spaghetti
  • 2 eetl olijfolie extra vierge
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 courgettes, in spirelli gedraaid of in slierten gesneden
  • zwarte peper en zeezout
    • voor de tapenade
  • 15 g ansjovis
  • 100 g groene of zwarte olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetl. oregano
  • 2 eetl. extra vierge olijfolie
  • 2 eetl. water

Fruit de ui in de olie op een matig vuur in een wok.
Voeg de courgette-spaghetti toe en bak tot het gaar is.
Voeg zwarte peper en zout naar smaak toe.
Bereid de tapenade door alle ingrediƫnten fijn te malen in de keukenmachine.
Roer als spaghetti gaar is tapenade door het gerecht.
Strooi eventueel geraspte geitenkaas over het gerecht.
Heerlijk met bijvoorbeeld een wortelkoriander salade.

Opmerking
Dit moet je een keer maken!
Ideale vervanger voor de tarwe- of speltspaghetti.
Je kan voor dit recept een spirelli gebruiken om de courgette in mooie slierten te snijden. Echter dit is niet noodzakelijk. De voorbereiding duurt het langst, daarna is het recept zo klaar. En wat is lang? Met 15 minuten heb je een heerlijke groente-spaghetti op tafel!

Bron: Eatzo

Terug