Courgetteschotel met vis en nieuwe aardappels

courgetteschotel_vis (2K)

voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 bosuitje
  • vis naar keuze, gefileerd (bijv. scholfilet)
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 knoflookteentje geperst (naar smaak)
  • 1 citroen geperst
  • 1 scheutje witte wijn
  • 4 aardappels geschild en gekookt

Was de courgette en snijd deze in schijfjes van ongeveer 1 cm.
Snijd het bosuitje in ringen.
et een ovenschaal in en leg op de bodem de schijfjes courgette en uienringen.
Leg daarop de stukken vis.
Meng de wijn samen met citroensap, knoflook, peper en zout, sojasaus en sap van geraspte gember.
Giet dit mengsel over de schotel en bak de schotel in ongeveer 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Serveer de schotel met gekookte nieuwe aardappels en een lekker witte wijn.

Tip

Voor een stevigere schotel, kunt u de courgette combineren met tomaat, aubergine of een zachte koolsoort. Snij de gewenste groente in reepjes en leg ze op de courgette en ui, leg dan de vis erop en vervolg de rest van het recept, zoals hierboven beschreven.

Bron: Odin recepten

Terug