Citroenrijst

Citroenrijst

  • 150 g zilvervliesrijst
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 400 g sperziebonen
  • 2 mootjes zalmfilet
  • peper
 
  • 3 eetl. vloeibare margarine
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • mespunt tijm

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met het stukje bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Bestrooi de zalm met peper.
Bak de vis in 2 eetlepels margarine in ca. 8 minuten gaar.
Pel de sjalot en de knoflook en snijd het klein.
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil af.
Pers de citroen uit.
Fruit de sjalot en de knoflook in de rest van de margarine glazig.
Bak de gare rijst even mee.
Maak de rijst op smaak met geraspte citroenschil, wat citroensap en wat tijm.
Geef de zalm en de sperziebonen erbij.

Citroen over? Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Terug