Cichorei aardappelpuree

Cichorei aardappelpuree

  • 450 g aardappelen
  • zout
  • ½ witte cichorei of witlof
  • ½ rode cichorei of
    witte cichorei als alternatief
  • 5 cl slagroom
  • 100 ml karnemelk
  • peper
 
  • ½ theel. fijn geraspte citroenschil
  • 40 g boter
  • 2 zalmforelfilets, à 120 g, klaar om te koken
  • 3 theel. citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • ½ theel. poedersuiker
  • 2 eetl. vers geraspte mierikswortel of 1 eetl. mierikswortel

Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 - 25 minuten.
Reinig, was en laat de witlof uitlekken.
Verhit room en karnemelk, breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen af, stoom ze zeer goed en stamp ze fijn.
Meng met het karnemelk-roommengsel, breng op smaak met zout en citroenschil en houd warm.
Verwarm de boter in een kleine, gecoate pan.
Bak de vis aan beide zijden gedurende 2 - 3 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en 1 - 2 theelepels citroensap en houd warm.
Verhit de olie in een tweede pan en bak de witlof kort.
Bestrooi met poedersuiker en bedruppel met de resterende citroensap.
Schik salade en puree op borden.
Vis en bruine boter er op verdelen en serveer met de mierikswortel.

Bron: essen & trinken

Terug