Chilizalm met snijboontjes en zilvervliesrijst

voor 2 personen

  • 150 - 200 g zilvervliesrijst
  • 2 mootjes zalm
  • 4 eetl. chilisaus
  • 400 g snijbonen
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetl, olie

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus.
Laat dit even staan.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui zacht.
Voeg 2 eetlepels water en 2 eetlepels chilisaus toe en warm dit even door.
Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
Leg de moten zalm erop.

Bron: Voedingscentrum

Terug