Chili Gember noedels met vis en garnalen

chili_gember_noedels (2K)

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 1 grote struik broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of roodbaars)
  • wokolie
  • 200 g rauwe gepelde garnalen
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk
  • Conimex Woksaus Chili Gember

Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes in plakjes.
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de visfilet in blokjes van 3 - 4 cm.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 3 minuten.
Schuif de broccoli naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt.
Leg de visblokjes en de garnalen met de knoflook daarin en wok ze voorzichtig ca. 3 minuten.
Voeg de kokosmelk en 10 eetlepels woksaus chili gember toe, schep de broccoli erdoor en laat het gerecht 2 minuten pruttelen.
Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de noedels in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet Javaanse kroepoek, sambal manis en atjar tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Dit gerecht kun je ook met alleen garnalen of vis maken.
Voeg met de noedels voor een fris accent een eetlepel limoensap toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken Thaise mosselen en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex



Terug