Ceviche van zeebaars

Ceviche van zeebaars

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rawit peper
  • 15 g laos
  • 25 g gember
  • 10 g riesuiker
  • 1 stengel citroengras
 
  • 20 cl visfond
  • 25 g rijstazijn
  • 25 g yuzusap
  • 25 g vissaus
  • 1 takje munt
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 zeebaars-filtes

Pel de sjalot en knoflook, en schil de laos en gember.
Snijd deze nu met de rawit peper en het citroengras in gelijke fijne stukjes.
Fruit dit aan in een pan met een klein scheutje zonnebloemolie.
Voeg nu de rijstazijn, yuzusap en vissaus toe en breng het aan de kook.
Haal de pan direct van het vuur wanneer het vocht begint te koken.
Voeg nu de munt, en limoenblaadjes toe en dek de pan af.
Laat dit 24 uur trekken in de koelkast.
Zeef en bewaar het vocht.

Bron: John Dory
Gepubliceerd door: De Nieuwe Vijzel Courant

Terug