Catalaanse aardappelschotel

  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 300 g uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten, in stukjes gesneden
  • 100 g zwart olijven zonder pit
  • 1 blik ansjovis, in stukjes gesneden
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1½ dl kippenbouillon
  • tijm

Aardappels schillen en wassen.
Daarna in plakjes schaven.
Uien schoonmaken en snipperen en de olijven in stukjes snijden.
Uien zachtjes fruiten in de olie en dan de tomaat met vocht, olijven en ansjovis toevoegen.
Maak de saus op smaak met wat tijm en laat zachtjes 30 minuten smoren.
Oven verwarmen tot 200 °C.
Leg laag om laag aardappelen en saus in een ingevette ovenschaal en giet de bouillon er voorzichtig over.
30 minuten bakken in de oven.

Bron: Carlotta
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug