Carpaccio van langoustines met een oosterse salade en kippenoestertjes

carpaccio_langoustines (1K)

  • 12 kippenoesters
  • 60 g wakame
  • 6 g hijiki
  • sojasaus
  • 12 g tomaat
  • 5 g gekonfijte citroenschil
  • 4 verse amandelen
  • 12 blaadjes waterkers
  • 2 stengels fijngesneden pijpajuin
  • 3 g geroosterde sesam
  • 3 g sushi-azijn
  • 13 g olijfolie
  • 2 g sesamolie
  • 3 g geraspte gember
  • 12 langoustines
  • peper
  • zout
  • 1 limoen
  • sesamzaadjes
  • sechuanpeper
  • combavazout

Week de wakame en hijiki daags tevoren in water.
Laat vervolgens de hijiki een paar uur in soja marineren.
Snijd de wakame in julienne en snijd de tomaat en gekonfijte citroenschil in brunoise.
Hak de gepelde verse amandelen elk in vier tot vijf stukjes.
Pluk de blaadjes van de waterkers.
Knijp de hijiki goed uit.
Snijd de pijpajuin fijn.
Meng al deze ingrediënten in een kom en voeg geroosterde sesamzaadjes, 4 g sojasaus, sushi-azijn, olijfolie toe.
Meng er een beetje geraspte gember onder.
Pel de rauwe langoustines.
Snijd het langoustinesvlees in fijne plakjes en zet koel weg.
Verdeel het langoustinesvlees over 4 koude borden, schik mooi naast elkaar en kruid met sechuanpeper en combavazout.
Bak de kippenoestertjes in hete olie, kruid met peper en zout, blus met limoensap en sojasaus.
Bestrooi met wat sesamzaadjes.
Schik de oosterse salade op het laagje langoustinevlees en serveer met de lauwe kippenoesters.

Bron: KIP lekker

Terug