Warme carpaccio van kabeljauw

carpaccio_kabeljauw (5K)

voor 10 personen

  • 10 trostomaten
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • 5 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 courgette
  • 800 g kabeljauwhaasjes
  • 4 eetl. verse basilicum in dunne reepjes
  • ½ witbrood casino
  • 2 bakjes met roomboter

Snijd de tomaten aan de bolle kant kruislings in en dompel ze 10 seconden in kokend water.
Schep ze in een kom met koud water en verwijder de velletjes.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in dunne reepjes.
Schep in een kommetje de tomaten reepjes en de sjalotten door elkaar.
Voeg naar smaak zout & peper toe en roer de helft van de olie erdoor (let op niet te veel olie).
Snijd de schil van de courgette met een dunschiller eraf en snijd deze groene repen in dunne korte repen en roer ze door de tomaat.
Verwarm de oven op 200 °C.
Verdeel de resterende olie over de 10 borden (ook hier, let op; niet te veel).
Let op dit moeten vuurvaste borden zijn.
Als we deze niet hebben doen we alles op een oven schaal en scheppen/gieten het, als het klaar is over op verwarmde borden.
Bestrooi de borden met een beetje zout & peper.
Snijd de kabeljauw met een scherp mes in dunne plakjes en leg de plakjes naast elkaar op de borden.
Zet de borden in de oven en laat de vis in 5 minuten gaar worden.

Presentatie

Verdeel de vis over de borden leg ze naast elkaar.
Schep een lepel van het tomatenmengsel in het midden van de borden en strooi het basilicum erover.
Zet de warme toast op tafel met de bakjes roomboter.

Bron: Bert Allers in Kook Jij

Terug