Calamari in zimino

Kleine inktvisjes in saus

  • 2 uien
  • 2 worteltjes
  • 500 g warmoes
  • ½ bos peterselie
  • evt selder, alleen het groen
  • 6 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 500 g schoongemaakte pijlinktvisjes (calamari)
  • 1 l gepelde tomaten
  • zout & peper

Voor de stoofsaus: de uien en wortelen snipperen, de warmoes wassen en snijden, de kruiden (alleen het groen) knippen en de knoflook uitpersen.
Dit alles in 2 eetlepels olijfolie zachtjes laten fruiten.
De inktvisjes schoonmaken (of dit bij het kopen laten doen door de vishandelaar) en in ringen snijden.
Ze in een zeef leggen en met kokend water overgieten.
De inktvis vervolgens met de gepelde tomaten en het vocht aan de kook brengen en 30 minuten laten stoven op zacht vuur.
De stoofsaus toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen.
Op smaak brengen met peper en zout.

Bron:: De Wassende Maan

Terug