Calamares en su tinta, Pijlinktvis in eigen inkt

Doordat de inktvisjes in hun geheel in de olijfolie worden gestoofd, komt de inkt vrij en kleurt de saus donker.

  • 1 kg kleine calamares
  • 1 dl olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. peterselie
  • 1 dl witte wijn
  • zout & peper
  • citroensap

Was de inktvisjes en dep ze droog.
Verhit de olie en laat het fijngesneden pepertje, de fijngesneden knoflook en de gesnipperde ui hierin zacht worden.
Voeg het paprikapoeder en de peterselie toe, doe de visjes erbij, schep om, blus af met de witte wijn en laat 10 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug