Calamares estofados, (Pijl)Inktvis op Spaanse wijze

voor 2 personen

  • 1 kg calamares
  • 2 grote aardappelen
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 glas witte wijn
  • 2 potjes tomato frito
  • 1 l visbouillon of water
  • olijfolie
  • zout

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, doe alle groenten erbij en laat de smaken zich op laag vuur in minstens 30 minuten goed vermengen.
Hoe langer de groenten staan te pruttelen, hoe meer smaak het groentemengsel krijgt.
Wrijf het groentemengsel daarna door een fijne zeef en maak dan de calamares klaar.
Verhit daarvoor ± 2 eetlepels olijfolie in een braadpan, voeg de goed schoongemaakte inktvisringen en naar smaak zout toe en schep met een houten lepel om tot alles licht verkleurt.
Schenk er dan de witte wijn en de tomato frito bij en wacht tot de alcohol is verdampt.
Doe er dan het groentemengsel en de bouillon bij en schep alles goed door elkaar.
Breng het geheel aan de kook, voeg de in grote stukken gesneden aardappelen toe en laat koken tot de aardappelen goed gaar zijn.

Terug