Broodpizza met sardientjes en champignons

Broodpizza met sardientjes en champignons

  • 6 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 dunne prei
  • 150 g champignons
  • 1 blikje sardientjes
 
  • 150 g tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theel. gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 40 g geraspte belegen 30+ kaas

Warm de oven voor op 220 °C.
Snijd de korsten van het brood.
Beleg een bakblik met het brood.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Giet 1 eetlepel van de de olie van de sardientjes bij de tomatenblokjes.
Doe de prei en de Italiaanse keukenkruiden er bij en pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken.
Halveer de sardientjes en verwijder de graatjes.
Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel er de champignons en de sardientjes over.
Strooi er de kaas over.
Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar en knapperig.

Geraspte kaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug