Brochettes van aardappelen en zeeduivel met een crème van chorizo

  • 8 krielaardappelen
  • 600 g zeeduivelfilet
  • 10 schijfjes chorizo van ongeveer ½ cm voor de crème
  • 12 schijfjes chorizo voor de brochettes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 5 cl witte wijn
  • 10 cl room
  • 5 cl olijfolie
  • verse tijm
  • peper en zout
  • 4 brochettestokjes

Leg de gewassen, ongeschilde aardappelen in een kom en zet ze half onder water.
Dek af met folie en gaar ze 8 minuten in de microgolfoven op maximumvermogen.
Snijd de aardappelen daarna in tweeën.
Snijd de gepelde ui en paprika's in gelijke blokjes.
Snijd de zeeduivelfilet in stukken van ongeveer 50 g.
Doe een kwart van de ui en paprika in een steelpan.
Voeg de 10 schijfjes chorizo toe.
Bak 2 minuten op een hoog vuur.
Giet de witte wijn erbij en laat de helft verdampen.
Voeg de room toe en laat 2 minuten opkoken op een zacht vuurtje.
Mix in de blender en kruid met peper en zout.
Rijg afwisselend de aardappelen, zeeduivel, chorizoschijfjes, ui en paprika aan de brochettes.
Kruid de brochettes met tijm, peper, zout en een beetje olijfolie.
Bak 3 minuten aan elke kant op de barbecue of in de pan.

Tip
Besprenkel de brochettes met wat chorizocrème en dien de crème erbij op in een mooi glaasje.

Bron: Patapas

Terug