Bowlfood met couscous en zalm

Bowlfood met couscous en zalm

voor 2 personen

  • stuk pompoen, ca. 500 g
  • 150 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 theel. komijnzaad
 
  • 1 eetl. olie
  • 150 g volkoren couscous
  • 150 g gerookte zalm
  • 4 takjes peterselie

Was het stuk pompoen.
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en pitten.
Snijd de stukken pompoen in blokjes.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Pel de ui en snijd hem klein.
Fruit de ui met het komijnzaad in de hete olie.
Voeg de blokjes pompoen en de sperziebonen toe met 10 cl water.
Stoof de groente met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar.
Breng 25 cl water aan de kook.
Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water op.
Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
Snijd de zalm in reepjes.
Was de peterselie en knip het klein.
Meng de groente met de couscous en maak het op smaak met peper of paprikapoeder.
Verdeel de couscous over 2 kommen, schik de zalm er op en strooi er peterselie over.

Gerookte zalm over?
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven.
Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C.
Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Bron: Voedingscentrum

Terug