Boemboe Roedjak
van vis, visblokjes in kruidige kokossaus met boontjes en rijst

boemboe_roedjak (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 5 eetl. ketjap manis
  • 500 g verse witte visfilet (bijv. roodbaarsfilet)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 2 theel. sambal oelek
  • 2 theel. djahé
  • 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water.
Afgieten en mengen met 3 eetlepels ketjap.
Snijd ondertussen de visfilets in blokjes van ca. 3 cm.
Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en bak hierin voorzichtig de blokjes vis.
Haal ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Roerbak in de wok de ui, de knoflook, de sambal en de djahé 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de ketjap, de kokosmelk en ½ dl water toe en breng aan de kook.
Leg de visblokjes voorzichtig in de saus en 3 minuten verwarmen.
Verdeel de rijst over 4 borden, schep de visblokjes en de sperziebonen ernaast.

Op tafel
Zet kroepoek op tafel, dat is lekker krokant en smaakt er goed bij.

Bron: Conimex

Terug